Dánske Chef menu

Lars Sjöstrand

Dánske CHef menu pripravil Lars Sjöstrand, ktorého profesionálna kariéra kuchára začala už pri povinnej základnej službe, kde varil na ľadoborci.

Má za sebou kulinárske skúsenosti z Dánska a Švédska. V Prahe sa usadil v 90. rokoch, kde viedol reštaurácie ako Planet Hollywood, Isabella v hoteli Bellagio alebo Chez Marcel. V súčasnosti pôsobí v Danielas by Barock.

„Dánska kuchyňa vychádza zo zvyklostí používať lokálne suroviny, ktorých dostupnosť ovplyvňuje krátke leto, chladnejšie podnebie a blízkosť mora. “

Súčasťou miestnych pokrmov sú už po stáročia morské plody a ryby, zelenina, ktorá zvláda chladnejšie počasie a taktiež červené mäso. S českou kuchyňou tiež Dánov spája veľká obľuba bravčového mäsa.

Vyberať sa dá tentokrát z troch rozdielnych bagiet. Prvá je Dánsky Roastbeef s tradičnou dánskou remuládou s kaparmi, paprikou, nakládanou uhorkou, červenou cibuľkou v balsamiku a rukolou.

Bageta Pork Polse je s plátkami chrumkavého, pomaly pečeného bravčového boku, ktorý je pre Dánsko typický. Dochucuje ho dresing zo sladkej horčice, šalát z červenej kapusty a chuťovo zaujímavý syr s kmínom.

Posledná bageta sa nazýva rovnako, jako jedno z najtradičnejších dánsky jedál – Frikadeller. Je naplnená tradičními dánskými guličkami zo zmesi hovädzieho a bravčového mäsa, zapečená s kúskami modrého syra a dochutená remuládou z červenej repy a chrumkavou cibuľkou.

Tradičná súčasť sezónneho Chef Menu je Polievka z mušlí, z krému zo slávok, kukurice, smotany s kôprom a ozdobená restovanými mušľami.

Aby sme vám spríjemnili pôžitok při ochutnávaní, pripravili sme Degustačné menu, ktoré si môžete prispôsobiť, a skombinovať dve ľubovoľné bagety z Dánskeho ChefMenu, čo umožňuje jednoduchšie preskúmavanie chutí dánskej kuchyne.

Do vyvženej stravy v Balanced calories pripravil Lars Sjöstrand do svojho menu Makrelu s paradajkami, ktorá je dánskou obdobou nášho chlebíčku. Pozostáva z plátku tekvicového chlebíka s makrelou v paradajkovej omáčke, crème fraîche, ředkvičkou a rukolou na ozdobenie.

Druhým zástupcom je Krevetový tunnbröd. Jedná sa o chlebovú placku, ktorá je zamotaná do wrapu so šalátom z kreviet, červeným kaviárom, hráškom, zelerom a little gem šalátom.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz