Chef menu majstra českej kuchyne

Jan Punčochář

Vyzdvihol by som bravčové koleno. To patrí k pilierom klasickej českej kuchyne. V mojom recepte sa pomaly varí, aby si udržalo svoju šťavnatú chuť.

 

Chef Menu Majstra českej kuchyne pripravil jeden z tých najlepších. Jan Punčochář je šéfkuchárom Grand Cru Restaurant, Lodecká 4 a dvojnásobným víťazom ankety Zlatý kuchár. Pôsobil v michelinských reštauráciách v Rakúsku a v Nemecku, jeho kulinárske glosy, recepty a iné postrehy si môžete vychutnať okrem iného na serveri lidovky.cz

„Pre zimné menu som vyberal suroviny, ktoré mám osobne veľmi rád a ktoré ma inšpirujú k rôznym chuťovým variáciám.“

V bagete Šunkové koleno krásne dopĺňa chuť mäsa chrenová nátierka, horčicový dresing a lístky horčice. Nový level sviežosti dodávajú presované uhorky. Táto bageta dokazuje, že aj z bežne dostupných surovín môže vzniknúť skvelé jedlo v modernom a netradičnom kabáte!

„Ďalšia časť mäsa, ktorá ma vážne baví, je hovädzí krk.“

Druhá bageta v menu je Hovädzí krk s perníkom. Dlhé konfitovanie zaručuje mäsu jemnú a delikátnu chuť, ktorú ideálne doplnia plátky opečených zemiakov s majoránkou. Všetko pekne doplňuje restovaná cibuľka, zapečený horský syr a výrazná perníková omáčka, ktorá perfektne vyzdvihne chuť hovädzieho mäsa.

V zimnom období nemôže chýbať lahodná, krémová polievka. Jan Punčochář pripravil jemne pikantnú tekvicovú s chrenom a kyslou smotanou. Ozdobil ju praženými tekvicovými semienkami, ktoré v polievke príjemne chrumkajú.

A ako vyzerá zdravé menu Fit Calories pod taktovkou majstra českej kuchyne? Do výborného orechového chleba schoval Jan Punčochář Morku s pečenými paprikami. Farebné papriky spája s Morčacími prsiami a ostatnými surovinami estragónové žervé s ružovým korením. K tomu pridajte svieži baby špenát, a o zdravú desiatu je postarané.

Vegetariánsku variantu predstavuje Ovčí syr s repou.V obľúbenom tekvicovom chlebe nájdete marinovanú červenú cvikla a maslovú tekvicu, ovčí syr, medový dresing a rukolu.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz