Pochádza z Astúrie, krásnej provincie na severe Španielska. Pracoval v reštauráciách po celom Španielsku, od tradičných až po tie s michelinskými hviezdičkami. Posledných 6 rokov varil v renomovanom tapas bare na Malorke. Miluje dobré jedlo, gastronómiu, ktorej sa na profesionálnej úrovni venuje už viac ako 22 rokov.
Jeho obľúbená kuchyňa je tradičná, plná chutí a bez pretvárky. Čerstvé ryby, morské plody, kvalitné mäso. V Českej republike žije už viac ako 13 rokov a je to, ako sám hovorí, jeho druhý domov.
V Českej republike Jesus pracuje v dvoch reštauráciách - La Bodega v Českých Budějoviciach a La Cantina del Golf v Hlubokej.
„Nejraději mám tradiřní kuchyni, která je plná chuti a na nic si nehraje“
Pepito Español
Jemne korenené bravčové plátky, syr Iberico, grilovaná slanina, nakladané pečené papriky, cesnakové aioli a rukola