Pyrenejské Chef Menu

Horská kuchyňa je už zo svojej podstaty vynikajúcim zdrojom sily, ktorú oceníte hlavne v zime. Pyreneje tak predstavujú skutočný kulinársky raj plný pokrmov, ktoré vás nie len zasýtia, ale hlavne výborne chutia!

Jean-Paul Manzac

Pyrenejské Chef Menu pre vás zostaví rodák z Gaskoňska Executive Chef Jean-Paul Manzac.

Jean-Paul Manzac sa narodil pod Pyrenejami, už dvadsať rokov žije v Čechách. V Prahe prevádzkoval francúzsku reštauráciu aj modernú brasseriu, s ktorou tri roky po sebe získal michelinského Biba. V súčasnosti pôsobí ako Executive Chef v Corinthia Hotel Prague, kde vedie tím 34 kuchárov.

„Absolvoval som kuchárske lýceum, ale základy varenia mi dala už moja mamička. Chodili sme na trhy a varili z lokálnych surovín skoro každý deň.“

Z každého záveja vás vytiahne bageta Pepito. Kúsky bravčovej panenky, šafranový dresing, grilované papriky, pikantné chorizo, ovčí syr a baby špenát sú tým najlepším receptom na zimný smútok.

Zaručene vás zahreje taktiež Gaskoňská bageta.V tej hrajú prím pomaly pečené trhané kačacie stehná, chutná šalotková marmeláda, jemný francúzsky syr Tomme Noire a rukola plná vitamínov.

Naším tajným tipom je polievka Baratzuri. Ide o krémovú polievku z restovaného cesnaku, v ktorej chrumkajú krutóny s tymianovým olejom a nežne páli chilli.

Že i menej kalórií môže znamenať množstvo chutí, dokazuje menu Fit Calories. V ľahkom Pyrenejskom wrape si pochutnáte na avokádovej salse, syre Tomme Noire, paradajkách a šalátovom mixe.

Do tekvicového chleba sme schovali Kozí syr a pínie. Špecifi cká chuť zrejúceho kozieho syra skvele ladí s netradičnou zázvorovou červenou cviklou, s crème fraîche a píniami i rukolou

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz