pozic

Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 
Škótske chef menu

Škótske chef menu

Škótsko je známe ako krajina zahalená hmlou, kde jazerá a vresoviská ukrývajú všetky možné tajomstvá a z vrchov fúka studený vietor. Práve táto drsnosť naučila šéfkuchára Thomasa O'Sullivana pripravovať jedlá, ktoré zahrejú, uspokojí a rozptýlia melanchóliu. Vyskúšajte, ako to robil, v našom šéfkuchárskom menu.

Thomas O´Sullivan

Thomas O´Sullivan

Ak chcete ochutnať pravé Škótsko, nesmiete si nechať ujsť polievku Cullen Soup.

Thomas O´Sullivan, rodák z Glasgow, tříbil svoje kuchárske umenie na rôznych miestach Škótska. Absolvoval Glasgow College of Food Technology. Fine dining si osvojil v prímorskom Inverness aj v hornatom Pitlochry, a potom sa vrátil do rodného Glasgow, kde okrem iného viedol kuchyňu v podniku The Sparkle Horse.
Aj keď Thomas miluje škótsku krajinu, láska k jeho žene ho priviedla do stredu Európy. Jeho jedlo ste mohli ochutnať v pražskej rybárni Blue Fjord alebo McCarthy´s Irish Pub. Teraz sa sústredí na rozbehnutie vlastného podniku.
Škótske menu pre Bagetériu Boulevard je pre neho osobnou záležitosťou. Bravčové líčka s jablkami pre neho predstavujú základ škótskej kuchyne – bol to prvý recept, ktorý pripravil v Inverness. Podľa Thomasa ide o tak tradičnú kombináciu ako je Fish & Chips v Anglicku. Možno prekvapí, že neoddeliteľnou súčasťou škótskej kuchyne je aj syr podobný brie, Thomas ho preto prirodzene do receptúry bagety zaradil.
Receptúrou Kurča & Whisky Thomas vzdal hold škótskej klasike Balmoral Chicken. Namiesto tradičnej plnky z vnútorností pripravil modernejší variant, ktorý lepšie zodpovedá českému vkusu. Zachoval však autentické prvky – vôňu whisky, tymianu, chuť čerstvého syra a maslového póru.

Ale ak chcete ochutnať skutočné Škótsko, podľa Thomasa nesmiete vynechať polievku Cullen Soup. Táto krémová polievka, známa aj ako cullen skink, pomenovaná podľa pobrežného mestečka na severe, sa pripravuje z údenej tresky marinovanej v mlieku, zemiakov a póru.

Ak chcete ochutnať pravé Škótsko, nesmiete si nechať ujsť polievku Cullen Soup.

Škótske chef menu

Líčka s jablkami

Líčka s jablkami

bravčové líčka sous vide, zelerová majonéza, Dijonský dresing, pečené jablká, valeriánka, camembert

Kuracie & Whisky

Kuracie & Whisky

kura, pórová majonéza, maslový pór, slanina, whisky cream cheese, rukola

Cullen soup

Cullen soup

údená treska, pór, zemiaky, kyslá smotana, pažítka

Predchádzajúce chef menu

Chef Menu Kampánia Slovinské Chef menu Istanbulské Chef Menu Katalánské Chef menu Zapomenuté recepty z 60. let Belgické Chef menu Chef menu Balkán Chef menu Provence Švýcarské Chef menu Chef menu z Farmy Trentino Chef menu Dánské Chef menu Pyrenejské Chef menu Slovenské Chef menu Marcela Ihnačáka Portugalské Chef Menu Italské Chef Menu z Piemontských vinic Tyrolské Chef Menu Britské Chef menu Saint-Tropez Chef Menu Chef menu z Apulie Zimní Chef menu mistra české kuchyně Skandinávské Chef Menu Toskánské chef menu Jaro v Marche Alpské Chef Menu Martina Kortuse Chef menu Miroslava Kaliny Greek Style Asijské chef menu Rakousko-uherské zimní chef menu Hvězdná zima

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz