Prvou učiteľkou Lucu Norciu bola jeho neapolská babička, ktorej pomáhal v nedeľu pripravovať rodinné obedy.
Práve jeho babička mu pripravovala desiatu do školy v podobe ľahkého chleba so salsicciou, jedlom, ktoré neodmysliteľne patrí k neapolským uliciam a stánkom. Práve táto spomienka na detstvo inšpirovala Lucu k príprave jedálneho lístka pre Bageteria Boulevard. Do receptov na bagety v Chef Menu Campania vybral aj všadeprítomné figy, typickú nakladanú brokolicu, miestne syry a sušené mäso z krkovičky, známe ako coppa, z oblasti Vezuvu.
Luca orcia získal profesionálne kulinárske vzdelanie v Miláne na akadémii kulinárskych a cukrárskych umení, kde sa učil pod vedením michelinských šéfkuchárov. Sám neskôr varil v mnohých renomovaných kuchyniach vo Francúzsku, Monaku a Španielsku. Luca sa aktívne venuje aj školeniu mladých kuchárov a v Prahe, kde pôsobí už viac ako 10 rokov, vedie kuchyňu v Café de Paris na Malej Strane.