Nové menu šéfkuchára pochádza z kuchyne skutočnej legendy.
Vráťte sa s nami do minulosti - ochutnajte zabudnuté recepty zo 60. rokov.
Jiří Eichner
Retro menu zo 60. rokov pripravil Jiří Eichner, držiteľ čestného uznania Nadácie Charty 77, Rádu svätého Vavrinca a mnohých medailí.
Jiří Eichner, majster svojho remesla, pracoval celý život ako kuchár. Vyučil sa v Slovanskom dome (Praha) a pri varení aj zostal. Šesťdesiat rokov varil v Prahe, Beskydách aj na Slovensku, v hoteloch, reštauráciách a pivovaroch.
Keď odišiel do dôchodku, dlho neodpočíval. Založil Združenie kuchárov a cukrárov Českej republiky - Stará garda, ktorého je vo veku 80 rokov stále predsedom.
„Pôvodne som chcel byť cukrárom, ale vtedy brali len dievčatá.“
Dáte si pečené koleno alebo kura mousseline?
PEČENÉ KOLIENKO
Trhané pečené bravčové kolienko, údený syr Oštiepok, hráškový dresing, marinovaná reďkovka, rukola a škvarkový crumble.