Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 
BURGUNDSKÉ CHEF MENU

BURGUNDSKÉ CHEF MENU

Rémi Decroix

Rémi Decroix

Rémi Decroix pochádza z Lille, mesta severne od Paríža, ale Vysočinu už považuje za svoj domov.

Svoje kuchárske zručnosti zdokonaľoval v reštauráciách po celom svete vrátane Francúzska, USA, Nórska a Švajčiarska. Viedol kuchyňu v pražskej reštaurácii Bistrot de Marlene, ktorá ako prvá v Českej republike získala ocenenie Michelin Bib Gourmand.

Dnes Rémi Decroix využíva svoje viac ako 30-ročné skúsenosti vo vlastnej reštaurácii Bistrot de Papa. Jeho rodinný podnik, v ktorom všetky jedlá pripravuje sám, je zvyčajne rezervovaný niekoľko týždňov vopred. Priamo v útulnom interiéri jeho chalupy v Horných Dubeniciach môžu hostia ochutnať francúzsku klasiku, ako sú pečené slimáky, žabie stehienka, cibuľový bôčik, hovädzie po burgundsky alebo iné recepty zo sezónnych surovín.

V jeho jedálnom lístku nájdete mäso z miestnych fariem, suroviny z okolia a napríklad aj huby, ktoré rád sám zbiera v okolitých lesoch. Rémi dáva prednosť tradičným a jednoduchým jedlám, v ktorých vyniknú chute.

 

BURGUNDSKÉ CHEF MENU

HOVÄDZIE PO BURGUNDSKU

HOVÄDZIE PO BURGUNDSKU

Hovädzie mäso na červenom víne s plátkami slaniny a šampiňónov, marinovanou cibuľou, valerian a dresingom z hrubozrnnej horčice

DIJÓNSKE KURA SO ŠPARGĽOU

DIJÓNSKE KURA SO ŠPARGĽOU

Plátky francúzskeho kuracieho mäsa z oblasti Saint-Brieuc, zelená špargľa, vajce, maslo s cornichon uhorkami, jarná cibuľka, reďkovky, rukola a dresing z dijonskej horčice

KRÉM Z MEDVEDIEHO CESNAKU

KRÉM Z MEDVEDIEHO CESNAKU

Hladký smotanový krém z medvedieho cesnaku a zemiakov, krutóny

Predchádzajúce chef menu

Istanbulské Chef Menu Katalánské Chef menu Zapomenuté recepty z 60. let Belgické Chef menu Chef menu Balkán Chef menu Provence Švýcarské Chef menu Chef menu z Farmy Trentino Chef menu Dánské Chef menu Izraelské Chef menu Pyrenejské Chef menu Slovenské Chef menu Marcela Ihnačáka Portugalské Chef Menu Italské Chef Menu z Piemontských vinic Tyrolské Chef Menu Britské Chef menu Saint-Tropez Chef Menu Chef menu z Apulie Zimní Chef menu mistra české kuchyně Skandinávské Chef Menu Toskánské chef menu Jaro v Marche Alpské Chef Menu Martina Kortuse Chef menu Miroslava Kaliny Greek Style Asijské chef menu Rakousko-uherské zimní chef menu Hvězdná zima

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz