V menu si prídu na svoje milovníci mäsa, fanúšikovia grilovanej zeleniny, priaznivci netradičných chuťových kombinácií i vyznávači overenej klasiky v novom podaní.
Vyslovte nežne Piemont pred skutočnými gurmánmi a začnú sa im zbiehať slinky. Tie najkvalitnejšie suroviny vybral a pripravil Tomáš Juřík, šéfkuchár vyhlásenej pražskej reštaurácie La Finestra in Cucina.
„Spoznajte lákadlá severozápadného Talianska aj vy. Ochutnajte Talianske Chef Menu z Piemontských viníc.“
Vinárska oblasť je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Pádska nížina plodí úžasne šťavnatú zeleninu a po lieskové oriešky si tam jazdia vyhlásení výrobcovia čokolád z celého sveta. V menu si prídu na svoje milovníci mäsa, fanúšikovia grilovanej zeleniny, priaznivci netradičných chuťových kombinácií i vyznávači overenej klasiky v novom podaní.
V prvej bagete Kura Fontina vás zaujme jemný orieškový dresing. Šťavnaté kuracie prsia pečené v bylinkách sú ďalej doplnené šalátom radicchio a zapečené s jemným horským syrom Fontina. Všetko je decentne posypané chrumkavými lieskovými orieškami.
Druhá bageta nesie názov Hovädzie Brasato. Kvalitné mäso sa dlho dusí na koreňovej zelenine a červenom víne, presne tak, ako je to pre túto oblasť Talianska typické. K mäsu skvele ladí chutný a jemne pikantný dresing z hrubozrnnej horčice, šťavnaté cibuľky v balsamicu a syr Grana padano. Delikátnu orieškovú chuť dodáva bagete čerstvý poľníček. Hovädzia mäso má vďaka úprave sous-vide spolu s vínom veľmi výraznú chuť. V kombinácií so syrom a kyslými cibuľkami cipollini je mojím favoritom celého menu.
Jarné večery bývajú stále chladné, a tak príde k chuti a na zahriatie jemný Cícerový krém. Krémová polievka z cíceru je zjemnená smotanou a podáva sa s opečenou pancettou a krutónmi.
Ľahšie a zdravšie jedlá plné chutí nájdete aj tento krát v menu Fit Calories. Prvý z nich je zeleninový Verdura Wrap, v ktorom dominuje grilovaný baklažán a cuketa. Netradičná kombinácia s citrónovou ricottou, hrozienkami a čerstvou mätou vás príjemne prekvapí.
Druhú fit desiatu predstavuje Losos & Avokádo. Marinovaný losos a šťuchané avokádo tvoria obľúbené, dobre ladiace duo, ktoré medzi dvoma rozpečenými tekvicovými chlebami báječne doplňuje marinovaná šalátová uhorka.