Jaro v Marche

Chef menu Jaro v Marche pre vás pripravil Radek Hasman, ktorý pôsobí ako kreatívny šéfkuchár a executive chef bistier La Bottega. Vo svojej domovskej reštaurácii La Bottega Tusarova si spolu s tímom vytýčili pre nasledujúci rok nemalý cieľ - získať ocenenie od sprievodcu Michelin.

Radek Hasman

Chef menu Jaro v Marche pre vás pripravil Radek Hasman, ktorý pôsobí ako kreatívny šéfkuchár a executive chef bistier La Bottega.

Ochutnajte nové menu inšpirované očarujúcim regiónom Marche v strednom Taliansku. Chef menu Jar v Marche pre vás pripravil Radek Hasman, ktorý pôsobí ako kreatívny šéfkuchár a executive chef bistier La Bottega. Vo svojej domovskej reštaurácii La Bottega Tusarova si spolu s tímom vytýčili pre nasledujúci rok nemalý cieľ - získať ocenenie od sprievodcu Michelin.

 

„Ochutnajte nové menu inšpirované očarujúcim regiónom Marche v strednom Taliansku“

Oblasť Marche je preslávená dlhými plážami, píniovými hájmi aj architektonickými pamiatkami zapísanými na zozname UNESCO. Gurmánov však zaujmú skôr nenápadné a trochu nevzhľadné huby, ktoré patria k najvzácnejším a najdrahším surovinám na svete. Ide pochopiteľne o hľuzovky.

Prvý z dvoch bagiet, ktoré môžete v Chef Menu ochutnať, je Hovädzie taglio. Ukrýva v sebe hovädzí pupok nakrájaný na plátky, marinovaný v demi-glace a potom pomaly pečený s javorovým sirupom. Chuť bagety ďalej rozvíjajú paradajky pečené so zázvorom a trstinovým cukrom, syr a baby špenát. Všetko príjemne spojí karamelová majonéza.

Netradičné snúbenie chutí sľubuje aj bageta Kurča a pancetta. Kuracie mäso pečené na tymianu dopĺňa chrumkavá pancetta sušená na 70 ° C a avokádová salsa s paradajkami. Chuť bagety podčiarkuje pikantná rukola.

V menu z Marche nesmie chýbať talianska perla - hľuzovky. Hľuzovkový-Pažítkový olej nájdete na karfiolovém krému Tartufo. Svieža zelená farba oleja privoláva jar, exkluzívnu polievku dopĺňajú opečené krutonky. Garantujeme, že si budete chcieť pridať.

Jarné menu má aj tentoraz svoje odľahčené pokračovanie. Dve jedlá z menu Fit Calories vás prekvapí pestrosťou, zasýtia a zároveň udrží v kondícii. Kombinácia s tekvicovým chlebom sa volá Verde Caprino. Ochutnáte tradičný kozí syr Quader de Cavra preložený zelenou paradajkou, šalátom Little Gem, avokádom a dresingom z čerstvých byliniek.

Druhé sú Krevety Salicornia vložené medzi dva paprikové chleby. Radek Hasman dômyselne spojil krevety, šťavnatú peperonatu z pečených červených paprík a morské riasy so sezamom. Sezónne a čerstvé suroviny v rafinovaných úpravách si jednoducho zamilujete.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz