Predstavujeme Izraelské Chef Menu šéfkuchára z Tel Avivu Charlieho Fadidy.
Kultúra, prírodné krásy a vášeň pre skvelé jedlo. To všetko symbolizuje Izrael, odkiaľ pochádza Charlie Fadida, oceňovaný šéfkuchár, majiteľ spoločnosti Charlie Art Catering, ktorý varil napríklad pre Billa Clintona a bol dvakrát kapitánom izraelského olympijského tímu kuchárov.
„Kultúra, prírodné krásy a vášeň pre skvelé jedlo. To všetko symbolizuje Izrael, odkiaľ pochádza Charlie Fadida.“
Nové Chef Menu vás vezme do zeme zasľúbenej, kde sa stretáva Západ s Orientom a kde exotické korenia dodávajú tradičným pokrmom neodolateľnú podobu a chuť.
Kuracie stripsy a harissa je prvou bagetou Izraelského menu. Táto šťavnatá kráska je plná pečených kuracích kúskov obalených v bylinkovom kuskuse. Ochutnáte tiež citrusové chutney, baby špenát, jogurt s mätou a harissa dresing. Harissa dodáva mäsu príjemnú pikantnú chuť. Ide o omáčku zo zmesi korenia, ktoré je obľúbené nielen v Izraeli, ale tiež v Maroku alebo Tunisku.
Druhú bagetu predstavuje Teľacie a halloumi. Plátky teľacej pečienky sú preložené grilovaným syrom halloumi, zeleninovým chutney a jemným chilli dresingom. Chute doplňuje a zvýrazňuje tiež petržlenový olej a rukola.
Izrael je jedným z popredných dodávateľov sladkých batátov nielen na Slovensko ale i do celého sveta. Batátová polievka s červenou šošovicou preto nemôže v Chef Menu chýbať. Zdobená sezamom a datľovým sirupom chutná báječne.
Že sa dá jesť dobre a zdravo dokazuje menu Balanced Calories. Dve obľúbené suroviny sa spájajú v Soja & tofu burgri. Ten je pripravený v anglickom muffine a s každým sústom si pochutnáte tiež na mätovom dresingu, paradajkách a polníčku.
Cícerový Sabich wrap uspokojí i tých najnáročnejších gurmánov. Je veganský, na mäso si však ani nespomeniete. Cícer, pečený baklažán a papriku geniálne doplňuje v chlebu lavaš tiež petržlenová tahini pasta, mango chutney a little gem šalát.