Dánske CHef menu pripravil Lars Sjöstrand, ktorého profesionálna kariéra kuchára začala už pri povinnej základnej službe, kde varil na ľadoborci.
Má za sebou kulinárske skúsenosti z Dánska a Švédska. V Prahe sa usadil v 90. rokoch, kde viedol reštaurácie ako Planet Hollywood, Isabella v hoteli Bellagio alebo Chez Marcel. V súčasnosti pôsobí v Danielas by Barock.
„Dánska kuchyňa vychádza zo zvyklostí používať lokálne suroviny, ktorých dostupnosť ovplyvňuje krátke leto, chladnejšie podnebie a blízkosť mora. “
Súčasťou miestnych pokrmov sú už po stáročia morské plody a ryby, zelenina, ktorá zvláda chladnejšie počasie a taktiež červené mäso. S českou kuchyňou tiež Dánov spája veľká obľuba bravčového mäsa.
Vyberať sa dá tentokrát z troch rozdielnych bagiet. Prvá je Dánsky Roastbeef s tradičnou dánskou remuládou s kaparmi, paprikou, nakládanou uhorkou, červenou cibuľkou v balsamiku a rukolou.
Bageta Pork Polse je s plátkami chrumkavého, pomaly pečeného bravčového boku, ktorý je pre Dánsko typický. Dochucuje ho dresing zo sladkej horčice, šalát z červenej kapusty a chuťovo zaujímavý syr s kmínom.
Posledná bageta sa nazýva rovnako, jako jedno z najtradičnejších dánsky jedál – Frikadeller. Je naplnená tradičními dánskými guličkami zo zmesi hovädzieho a bravčového mäsa, zapečená s kúskami modrého syra a dochutená remuládou z červenej repy a chrumkavou cibuľkou.
Tradičná súčasť sezónneho Chef Menu je Polievka z mušlí, z krému zo slávok, kukurice, smotany s kôprom a ozdobená restovanými mušľami.
Aby sme vám spríjemnili pôžitok při ochutnávaní, pripravili sme Degustačné menu, ktoré si môžete prispôsobiť, a skombinovať dve ľubovoľné bagety z Dánskeho ChefMenu, čo umožňuje jednoduchšie preskúmavanie chutí dánskej kuchyne.
Do vyvženej stravy v Balanced calories pripravil Lars Sjöstrand do svojho menu Makrelu s paradajkami, ktorá je dánskou obdobou nášho chlebíčku. Pozostáva z plátku tekvicového chlebíka s makrelou v paradajkovej omáčke, crème fraîche, ředkvičkou a rukolou na ozdobenie.
Druhým zástupcom je Krevetový tunnbröd. Jedná sa o chlebovú placku, ktorá je zamotaná do wrapu so šalátom z kreviet, červeným kaviárom, hráškom, zelerom a little gem šalátom.