Vyzdvihol by som bravčové koleno. To patrí k pilierom klasickej českej kuchyne. V mojom recepte sa pomaly varí, aby si udržalo svoju šťavnatú chuť.
Chef Menu Majstra českej kuchyne pripravil jeden z tých najlepších. Jan Punčochář je šéfkuchárom Grand Cru Restaurant, Lodecká 4 a dvojnásobným víťazom ankety Zlatý kuchár. Pôsobil v michelinských reštauráciách v Rakúsku a v Nemecku, jeho kulinárske glosy, recepty a iné postrehy si môžete vychutnať okrem iného na serveri lidovky.cz
„Pre zimné menu som vyberal suroviny, ktoré mám osobne veľmi rád a ktoré ma inšpirujú k rôznym chuťovým variáciám.“
V bagete Šunkové koleno krásne dopĺňa chuť mäsa chrenová nátierka, horčicový dresing a lístky horčice. Nový level sviežosti dodávajú presované uhorky. Táto bageta dokazuje, že aj z bežne dostupných surovín môže vzniknúť skvelé jedlo v modernom a netradičnom kabáte!
„Ďalšia časť mäsa, ktorá ma vážne baví, je hovädzí krk.“
Druhá bageta v menu je Hovädzí krk s perníkom. Dlhé konfitovanie zaručuje mäsu jemnú a delikátnu chuť, ktorú ideálne doplnia plátky opečených zemiakov s majoránkou. Všetko pekne doplňuje restovaná cibuľka, zapečený horský syr a výrazná perníková omáčka, ktorá perfektne vyzdvihne chuť hovädzieho mäsa.
V zimnom období nemôže chýbať lahodná, krémová polievka. Jan Punčochář pripravil jemne pikantnú tekvicovú s chrenom a kyslou smotanou. Ozdobil ju praženými tekvicovými semienkami, ktoré v polievke príjemne chrumkajú.
A ako vyzerá zdravé menu Fit Calories pod taktovkou majstra českej kuchyne? Do výborného orechového chleba schoval Jan Punčochář Morku s pečenými paprikami. Farebné papriky spája s Morčacími prsiami a ostatnými surovinami estragónové žervé s ružovým korením. K tomu pridajte svieži baby špenát, a o zdravú desiatu je postarané.
Vegetariánsku variantu predstavuje Ovčí syr s repou.V obľúbenom tekvicovom chlebe nájdete marinovanú červenú cvikla a maslovú tekvicu, ovčí syr, medový dresing a rukolu.