Alpské Chef Menu Martina Kortuse

Pre Alpské menu prichystal jedlá z najkvalitnějších čerstvých surovín, ktoré nepotrebujú komplikovanú úpravu ani zložité recepty. Jedlá sú rýchle na prípravu, svieže, a pritom výdatné a dobré.

Martin Kortus

V jednoduchosti je sila. Tak znie motto, s ktorým šéfkuchár Martin Kortus pripravil zimné Chef Menu pre Bagetériu Boulevard.

Martin Kortus vyštudoval francúzsky kulinársky inštitút v New Yorku, kde tiež 20 rokov pôsobil ako chef, lektor školy varenia, gastronomický poradca alebo privátny kuchár. V Česku pracoval napríklad v Národnej banke vín alebo v hoteli Josef. Momentálne je šéfkuchárom obľúbenej školy varenia Laboratorio.

„V jednoduchosti je sila.“

Základ Alpského menu tvoria dve bagety plné mäsa. V bagete Pork Belly nájdete bravčový bok, ktorý sa najprv naloží na 24 hodín a potom sa pečie pri dvoch teplotách. Najprv pri vysokej teplote, počas ktorej sa vytvorí krusta, potom pomaly pri nízkej teplote, vďaka čomu bok krásne zmäkne.

Druhá bageta nesie názov Kačacie prsia D’Arancia a sám Martin Kortus o nej hovorí: „Kačka je moja najobľúbenejšia hydina, a to najlepšie z nej – kačacie prsia – nájdete práve v bagete D’Arancia“. Zamilujete si jednoduchú, ale efektnú receptúru s dijonskou majonézou, rukolou a dresingom z kandizovanej pomarančovej kôry.

Na tele i na duchu vás v zimnom období zahreje hladký krém Verdura. Pečená koreňová zelenina je po uvarení zjemnená smotanou, doplnená kúskami jedlých gaštanov a podávaná s chrumkavou cibuľkou.

Pokiaľ aj v zime myslíte na štíhlu líniu, siahnite po špeciálne pripravených jedlách Fit Calories. V rozpečenej tortile si vychutnajte šalát zo siváňa arktického, jabĺk a stonkového zeleru. Kúsky vynikajúcej lososovitej ryby sú prekladané čerstvou uhorkou a šalátom little gem.

Výdatnú a pritom ľahkú  desiatu alebo olovrant sľubuje Orechový chlieb s cizrnou. Chlieb, ktorý vyvinul francúzsky pekársky majster Anthony Meponte, sa vyrába ručne priamo pre Bagetériu Boulevard, vydatný cícer doplňuje ešte marinovaná červená cvikla, mungo výhonky, baby špenát a balzamiková redukcia.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz