Inšpirácia Francúzskom a Alsaskom je v CHEF MENU najviditeľnejšie v dvoch šťavnatých bagetách plných mäsa a zeleniny. Prvá z nich - Koleno Munster - je bageta naplnená kúskami výborného údeného kolena, kapustovým salátkem, cibuľkou a výrazným francúzskym syrom Munster. Tá druhá sa volá Kurča s hríbikmi a vedľa kuracieho stehenného mäsa na chilli v nej nájdete baby šalát s citrónovou zálievkou, nakladané huby a jarnú cibuľku. Ďalší rozmer jej dodáva zapečenie parmezánovými bešamelom.
Pre CHEF MENU pripravil Miroslav Kalina alsaské menu, ktoré vás zahreje aj povzbudí nielen v chladnejšom počasí.
Miroslava Kalinu môžete poznať ako porotca z populárnej kulinárskej súťaže MasterChef, kde okom prísnym ale spravodlivým dohliada na kuchárske talenty z celého Česka. Vo vlastnej reštaurácii, ktorá nesie jeho meno, sa zameriava na to najlepšie z francúzskej a rakúskej kuchyne. Hneď potom, čo ochutnáte všetky jedlá z nášho CHEF MENU, si sem zájdite napríklad na legendárny teľacie brzlík.
„"Jedlo má byť naozajstné a poctivé. Zároveň by ale malo vedieť prekvapiť, aby ste si zakaždým povedali, jo, toto je niečo nové! "“
Menší i väčší hlad zaženiete ľahkou a zdravou desiatou v podobe údené filety zo pstruha na šaláte z červenej repy, jabĺk Granny Smith s vlašskými orechmi a kyslou smotanou. Nielen vegetariáni si zamilujú ďalší úžasný pokrm, ktorým je mäkká maslová tekvica s medom a chilli, avokádom, zmesí listového šalátu s dressingom z jogurtu a tahini pasty. To všetko starostlivo zarolované do grahamové tortilly.
"Vyberal som také jedlá, ktorá mám osobne najradšej, ale reštaurácie je bežne neponúkajú. Tradičné suroviny dostávajú vďaka spracovaniu a spôsobu použitia novú podobu. Vynikne tiež ich ozajstná chuť. "
Než vyrazíte späť do jesenných či zimných plieskaníc, zahrejte sa polievkou z červenej šošovice so sladkými zemiakmi a červenou kapiou. Ochutená je balkánskym korením čubrica, ktoré dodáva polievke ten správny šmrnc.