Varil v malej dedinke, ale aj v Googli či pre kráľovskú rodinu. Šéfkuchár Fabrice Martinerie miluje varenie už od detstva. Postupne svoje kuchárske umenie rozvíjal a dnes vďaka tomu napríklad vie, aký mlsný jazýček majú známe osobnosti.
Už ako dieťa sa Fabrice motal po kuchyni, kde varil s rodičmi. Vyskúšal si prácu v najrôznejších reštauráciách, ktoré sa nachádzajú v malej stredovekej dedinke Èze, ale aj v Monaku či Paríži. Za jednu z kľúčových udalostí v jeho kariére považuje spoluprácu s michelinskými kuchármi a šéfkuchármi, ako sú Jean Marc Delacourt či Alain Ducasse. Vo svojom životopise sa môže pýšiť prípravou pokrmov pre belgický kráľovský dvor a jeho kuchárske umenie mali možnosť ochutnať aj rôzne známe osobnosti, napríklad Roger Moore či David Hallyday.
„Spoluprácu s BB považujem za veľmi zaujímavú skúsenosť a výzvu, ktorá prišla vo významnom období českého predsedníctva v Rade Európskej únie“
Jesenné belgické dobroty
Keď sa povie belgická kuchyňa, mnohým sa pravdepodobne vybavia vafle, sušienky (tzv. speculatius) a pralinky. Okrem týchto typických surovín však nemôžete zabudnúť ani na jedlá z mletého mäsa, krevety, polievky, syry a, samozrejme, pivo. Mnohé z týchto ingrediencií predstavil Fabrice aj v spomínanom belgickom Chef menu.
FLÁMSKÁ MORČACIA
Trhané pečené morčacie mäso, syr Brugge Old, vlašské orechy, valeriánka a horčicovo-čakankový dresing.
VALÓNSKA BOULETTE
Tradičný mix pečeného mletého bravčového a teľacieho mäso s bylinkami, nakladaná tekvica, karamelizovaná cibuľka s tymiánom, gouda, dresing a rukola.
Ak sa zatiaľ nechystáte cestovať do Belgicka, príďte nás navštíviť do jednej z prevádzok Bageterie Boulevard na nové Chef Menu, ktoré vás prenesie do tejto nádhernej krajiny dobrého jedla, čipiek, diamantov a detských šmolkovských hrdinov.