Tyrolské Chef Menu pre vás pripravil šéfkuchár a gourmet konzultant Vladimír Šmejkal.
Vladimír strávil tri roky v Tyrolských Alpách, kde varil vo 4hviezdičkových hoteloch a naučil sa pripravovať miestne pokrmy od tých najpovolávanejších.
Rakúske Tyrolsko. Predstavíte si “len” krásnu prírodu, ženy v dirndloch, mužov v nohaviciach lederhosen a jódlovanie nesúce sa po kopcoch? Máme aj ďalší tip. Špičkovú kuchyňu, ktorá sa stala inšpiráciou pre naše nové zimné menu.
„Pokiaľ sa vás stále drží novoročné predsavzatie, siahnite po obedu z menu Fit Calories.“
Ako prvé ochutnajte Tyrolské kurča so speckom. V tejto bagete hrajú prim kuracie prsia, ďalej tradičný tyrolský speck pripravovaný údením i sušením a lahodný bylinkový a tyrolský dresing. Pikantnú chuť dodáva rukola a zároveň vynikajúci zapečený zrejúci syr Tilsiter.
Výdatne vás zasýti tiež Pečené bravčové ramienko. K chuti šťavnatého bravčového ramienka sa pridáva tiež karamelizovaná cibuľka na víne a džem z pečených paprík a chilli. Čerstvý polníček potom zaručene osvieži vás aj bagetku.
Prečo je Innsbruck in, to pochopíte pri ochutnaní Innsbruckej polievky. Krém z konfitovaného cesnaku s krutónmi vás zahreje po návrate zo zjazdovky i z prechádzky po meste.
Pokiaľ sa vás stále drží novoročné predsavzatie, siahnite po obedu z menu Fit Calories. Na výber máte rovno dve zdravé a chutné jedlá. Originálne Miniburgery z červenej cvikly dopĺňa vo wrape tyrolská omáčka a rímsky šalát. Cvikla je významným zdrojom karoténu či vitamínu C, ktoré sú v zimnom období neoceniteľné.
Plný chutí je aj sendvič Hruška a gorgonzola. Ku kandizovanej hruške v karamele výborne ladí biely syr s typickou modrou plesňou, rovnako ako brusnice a baby špenát. To všetko nájdete delikátne pripravené v rozpečenom tekvicovom chlebe.