Prebuďte sa do voňavej Provence s najnovším Chef menu. Ochutnáte hneď dve prémiové bagety plné toho najlepšieho, čo táto oblasť ponúka.
Jean-Charles Berger
Jean-Charles Berges je rodený Parížan. Paríž mu ale nebol dosť veľký a tak precestoval a varil po celom Francúzsku.
Nebojte sa, za Jeanom-Charlesom nemusíte cez pol sveta, so svojou ženou Petrou totiž vedie vyhlásenú reštauráciu v Pražských Dejviciach - Bistro à Table!, kde sa špecializujú, ako inak, než na klasickú francúzsku kuchyňu.
„Rád používam klasické Provence chute a vône ako sú rozmarín, tymián, levanduľa a ďalšie.“
Kura s Tapenádou
Kura s provensálskymi bylinkami, tapenáda z čiernych olív a levandule, syr Cantal, pečené červené papriky, dresing a zmes šalátu Mesclun.
Teľacia s Ratatouille
Pečené teľacie, ratatouille, baklažánový kaviár, syr Tome du Lomont, rukola a horčičný dresing.
BE BALANCED
Šalát Nicoise
Tuniak, zelené fazuľky, cherry paradajky, olivy, ančovičky, vajíčka, nakladaná cibuľka, šalátové listy a dijonský dresing.
Tekvicový chlieb s treskou
Nátierka z tresky, šafranová rouille omáčka, grilovaná cuketa, zelené fazuľky a rukola na tekvicovom chlebe.
Provensálský wrap
Vajíčka, zelené fazuľky, cherry paradajky, olivy, nakladaná cibuľka, šalátové listy a dijonský dresing.
Suroviny typické pre Provence
Levanduľa
Najvýraznejším symbolom Provence sú lány levandule.
Šalát mesclun
Ide o jemnú listovú zeleninu. Samotné slovo mesclun znamená "dôkladne premiešať". Prvá známa zmienka o tejto šalátovej zmesi bola zaznamenaná koncom roka 1970 v Nice vo Francúzsku. Tam francúzski poľnohospodári prinášali na trh zelené šalátové zmesi, ktoré potom predávali.
Syr cantal
V strede je mäkký a krémový syr s hrubou kôrkou na povrchu pochádza z južného Francúzska. Syr je formovaný do valcov s priemerom 30 cm a dozrieva asi 3 mesiace. Tento syr svojou chuťou mierne pripomína cheddar a vonia po pôde.
Syr Tome du Lomont
Syrová špecialita potretá bielym vínom a korením. Chuť "Tome du Lomont" je jedinečná, pochádza zo zachovanej a divokej prírody pohoria Jura, ktorá dáva výbornú chuť kravského mlieka z ktorého je syr vyrobený.